CARL-EINAR HÄCKNER

Pressmeddelande

Carl-Einar Häckner

släpper album – två vinyler

på samma gång,
Garage och Fabriksgatan

Den 4 oktober släpper Carl-Einar Häckner två nya album, soloalbumet Garage med nyskrivna visor samt albumet Fabriksgatan, en sessionsskiva tillsammans med Varietéorkestern. Releaserna firas med konsert och signering på Bengans skivbutik i Göteborg. Det finns endast 300 exemplar av varje och ett signerat exemplar går att förbeställa på Bengans fr o m imorgon, fredag den 6 september då även singeln Religion från albumet Garage släpps.

Förbeställ ett signerat exemplar på Bengans.

Om artisten Carl-Einar Häckner

 

Det finns musiker, komiker, trollkonstnärer, varietéartister och så finns Carl-Einar Häckner som är alltihop på samma gång. De tvära kasten mellan högt och lågt, innerligt och vansinnigt, är hans särmärke. Vad som är mindre känt är att han också är en underbar vissångare.

Soloalbumet Garage – nyskrivna visor av Carl-Einar Häckner

 

Sida A är inspelad i Ronnys garage i Falköping med Ronnie Hasslequist som tekniker och producent. Sida B i Studio Fabriken i Göteborg med Mikael Thorén som tekniker och producent.

Med titlar som Bortom gräns, I för långt borta land och Mångrutade flickan, Religion, Min första förlust, Sommaren är här, Tvinnas en rödsvart tråd om liv.

Med små medel berättas historier i visor och sånger. Värme och sorg, saknad och sökande förlåtelse, insikt. Om en trollkarl som ber om förlåtelse. Om Glenn som åker spårvagn och om en missanpassad gris. En hockeybag full med kaniner.

Drömmarna bränns. Drömmarna känns.

Medverkande

Bernt Andersson - piano

Carl-Einar Häckner – sång, gitarr

Daniel Ekborg – gitarr, trumpet

Leif Pedda Pedersen - gitarr

Mickael Krönlein - kontrabas

Sessionsskivan Fabriksgatan

 

Carl-Einar Häckner och Varietéorkestern, varietéjazz i en scenisk stämning. En sessionsskiva med Varietéorkestern och Carl-Einar Häckner inspelad i tre dagar i maj under pågående repetition. Det är avspänt i studion. Låtarna ville spelas in. Många nya. Några på nytt sätt. Det svänger, det finns också teater och absurdism i musiken. Det är sånger ur livets varieté.

Skärvor och melodier. Vi lagar livet med lim. Tar in på hotell speciell med lyckans dag, Kär i en dröm,

Varietésången och Rödballongsång.

Medverkande

Bernt Andersson – piano, dragspel

Stefan Sandberg - gitarr, klarinett, sax

Michael Krönlein - kontrabas, elbas

Per Melin - trummor

Carl-Einar Häckner – gitarr, sång

Aktuell på Stora Teatern – Tre dagar Carl-Einar Häckner med Varietéorkestern

11-13 oktober 2019

 

"Vi ville göra något tillsammans igen. Jag och orkestern. Nu eller aldrig kändes det som. Vi vill möta varietépubliken på ett nytt sätt. Kanske göra något vi inte visste vi skulle. Så det blir det här," säger Carl-Einar Häckner.

En enmansvarieté med spretiga sånger och sanslöst trolleri. Svarta figurer med sina svartvita drömmar. Det handlar om kompisar och om uppehållstillstånd på Utverkets kontor. Om att vara vänner för livet. Vi får träffa en missanpassad gris, en sorgsen frisörska och en galt som svingar sitt svärd. I en tvåaktare ur livets varieté som slår världen med häpnad.

Trollkarl: Carl-Einar Häckner

Maestro: Bernt Anderson

Basfarbror: Michael Krönlein

Trumpappa: Per Melin

Blåsfarbror: Stefan Sandberg

För mer information vänligen kontakta

Ulf Andersson

+46(0)31-701 69 50